Header-main

Kookboek: Nos Kushina Krioyo

boek nos kushina krioyo 2015 90pxWaarschijnlijk het beste en meest complete kookboek voor de Krioyo keuken: Nos Kushina Krioyo. De 106 beste recepten uit de Antilliaanse keuken. Voorzien van paginagrote kleurenfoto’s en prachtig glossy papier tegen spetters in de keuken.

boek nos kushina krioyo 2015Voor slechts €23,95 heb je met dit complete kookboek de hele Curaçaose krioyo keuken binnen handbereik!

De complete Antilliaanse keuken in 106 recepten. Antilliaans kookboek 'Nos Kushina Krioyo' legt alle klassiekers uit de Krioyo keuken op een duidelijke en fijne manier uit. Van ayaka tot pastechi en van stobá tot cashewtaart... alle klassiekers uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao staan gegarandeerd in dit boek, voorzien van paginagrote foto's!

Nos Kushina Krioyo is het lekkerste Antilliaanse kookboek van 2015! En sinds kort ook te bestellen bij BOL.com . Woon je op Curacao? Dan is het boek leverbaar bij Mensing's Caminada.

btn bol koop light large


Kuminda krioyo - De Curaçaose keuken

Dit boek is bij de vele gebruikers niet meer weg te denken uit hun keuken om de heerlijkste Antilliaanse gerechten te maken. De Curaçaose keuken (in het Papiamentu: Kuminda krioyo) is de kookkunst zoals bedreven op het eiland Curaçao. De keuken is het resultaat van een samengaan van verschillende volkeren met verschillende culturen. Daardoor is de Curaçaose keuken zeer divers en zijn de gerechten van de Antilliaanse keuken ook op andere Caraïbische eilanden terug te vinden.

Het hardcover boek met luxe glossy pagina's is maar liefst 21×26 centimeter groot en telt 152 pagina’s.

Bekijk het boek via YouTube

 

Papiaments: Wat is de vertaling van...

Kuminda, kushina, kushiná, krioyo, ... allemaal heeft het een betekenis die te maken heeft met de Curacaose keuken. Een klein overzichtje maakt het wat duidelijker. Ik krijg er honger van ;)

"Kuminda" = "Maaltijden, gerechten"
"Kushina" = "Keuken"
"Kushiná" = "Eten klaarmaken"
"Krioyo" = "Een verzamelnaam voor de lokale gerechten van Curacao"
"Kuminda krioyo" = "De Curacaose keuken"