Header-main

Kookboek: Nos Kushina Krioyo

boek nos kushina krioyo 2015 90pxWaarschijnlijk het beste en meest complete kookboek voor de Krioyo keuken: Nos Kushina Krioyo. De 106 beste recepten uit de Antilliaanse keuken. Voorzien van paginagrote kleurenfoto’s en prachtig glossy papier tegen spetters in de keuken.

Awa di Lamunchi

Awa di lamunchiEen verfrissende en dorstlessende drank, gemaakt van water (awa) en verse limoenen (Lamunchi) en veel crushed ice. Heerlijk fris, beetje zurig, beetje zoet. Én lekker dorstlessend. U kunt het eenvoudig zelf maken.

Batido (di fruta)

batidoOveral langs de weg treft u 'Batido' verkoopkarren waar men verse batido´s voor u maakt. Een batido is een vers gemaakte shake van gemalen ijs, melk en vers fruit.

Pìca, pittige dressing

pica-sausPica is een zeer pikante, maar wel lekker frisse dressing die bij elke 'snèk' op Curacao geserveerd wordt bij jouw bestelde gerechten. Als je eten gaat afhalen, dan krijg je de keuze of je er pica bij wenst. Wanneer je bij een snèk blijft eten, dan wordt er een potje met pica op tafel gezet, zodat je die zelf kunt toevoegen. Erg lekker, erg pittig!

Polar bier

polarbier-75Polar bier is het meest gedronken bier op Curacao. Het heeft een smaak wat een beetje te vergelijken is met het bier Jupiler, wat in Nederland veel verkocht wordt. Het is een licht biertje, wat heerlijk smaakt in de tropische warmte van uw vakantiebestemming.

Amstel Bright bier

amstel-bright-75Amstel Bright is een populair bier op Curacao. Het is een beetje te vergelijken met Corona bier. Vooral in de warmte onder de Curacaose zon smaakt dit verkoelend biertje heerlijk. Het heeft een fruitig tintelende smaak met vrij grove bubbeltjes.

Pastechi

PastechiEen pastechi is een heerlijke snack die op Curacao zeer populair is. Het is een deegbroodje, gebakken in olie, gevuld met kaas of een kruidig mengsel van gehakt, kip of tonijn.

Kookboek: Nos Kushina Moderno

kookboek nos kushina moderno thmbHet tweede kookboek van Jurino Ignacio is eindelijk verkrijgbaar. In het boek 'Nos Kushina Moderno' vind je 164 pagina's met nieuwe recepten uit de 21e eeuw. Traditioneel Antilliaans, Caribisch en zelfs fusion cooking komt aan bod. Dat wordt weer smullen thuis.