Header-main

Warme Kerst op Curacao

kerst curacaoVerruil de sneeuw voor sneeuwwitte stranden, de kou voor de zon, cocktails voor glühwein en Happy Christmas voor happy hour: vier dit jaar Kerst op Curaçao. Het eiland is de ideale winterzon bestemming en dus de perfecte plek voor een echt warm kerstfeest.

Kerst vieren op Curaçao wordt ieder jaar populairder onder Nederlanders. Net als in Nederland vieren de mensen op het eiland Kerst op de traditionele manier, dus met familie bij elkaar en met lekker eten. Feestelijke gerechten zijn bijvoorbeeld pan di jamón (kerstbrood met ham), ayaka (vlees of kip verpakt in maïsmeeldeeg en gevouwen in bananenbladeren) en ponche crema (eierpunch).

Ook in de vele restaurants die het eiland heeft wordt er alles aan gedaan om van het Kerstfeest een bijzondere ervaring te maken. De heerlijkste culinaire hoogstandjes in een feestelijke Kerst ambiance. Op Curacao vindt u het allemaal!

xmasholly

Kerstbomen op Curacao

Ook al groeien er op Curaçao geen kerstbomen, toch hebben veel bewoners een dennenboom die ze versieren met lampjes om dat echte kerstgevoel te krijgen. Op het Brionplein in Otrobanda, een stadsdeel van Willemstad, vormen roze en witte lichtjes samen een gigantische kerstboom en ook de beroemde Koningin Emma Pontonbrug is fraai verlicht. Met een aangename temperatuur van 27° C gemiddeld wordt dit met recht een warm kerstfeest.

Uitbundig verlichtte tuinen en panden

Wanneer u rondrijdt op Curacao tijdens de kerstperiode, dan ziet u overal de meest prachtig verlichtte tuinen. Men maakt er echt een sport van om 'de mooiste kersttuin' van Curacao te hebben. Ook sommige panden zoals bij de rotonde bij Saliña zijn volledig omgetoverd tot spectaculaire lichtjes paleizen. Ook hier merk je dat de mensen vooral 'buiten' leven, dus er wordt erg veel aandacht gegeven aan de kerstsfeer in de tuinen. In veel tuinen ziet u veel, heel veel, gekleurde kerstverlichting en compleet verlichtte kerststallen.

Oud & Nieuw

Er is maar één woord voor Oudejaarsdag vieren op Curaçao en dat is spectaculair! In de dagen voor oud en nieuw zijn er overal op het eiland vuurwerkshows en worden er pagara’s (zie onder) afgeschoten. Op 31 december komen duizenden mensen samen op het Brionplein en op de Pontjesbrug om te picknicken, te feesten en af te tellen naar het nieuwe jaar. Natuurlijk vergezeld van een spectaculaire vuurwerkshow.

Feest mee met de locals tot de zon weer opkomt op de vele nieuwjaarsfeesten op het strand of in de clubs. Het vuurwerk heeft minder restricties dan in Nederland, dus verwacht harde knallen en het mooiste siervuurwerk.

En weet je wat het echt bijzonder maakt? Je kunt heerlijk buiten de barbecue aansteken in je korte broek, en op deze manier een zeer bijzondere Oud-en-Nieuw beleven.

Pagara's - Het nieuwe jaar begroeten

pagara-curacaoTraditiegetrouw tijdens de kerstperiode zijn de pagara's. Vuurwerk in de vorm van duizendklappers, maar zeg maar... miljoenenklappers! Tientallen-meters lange linten van hard knallend vuurwerk die in een straat, om een bedrijf, of bij hotels worden gelegd, en daarna worden afgestoken. De gedachte hierbij is; "De kwade geesten en nare gevoelens wegjagen, zodat men weer vol goede moed het nieuwe jaar in kan gaan met veel voorspoed en geluk". Officieel moet de pagara daarom ook om het hele gebouw gelegd worden, zodat de geesten niet kunnen ontsnappen.

Er wordt altijd een hele happening van gemaakt. Bedrijven combineren het vaak met de eindejaarsborrel. Verenigingen en buurtbewoners verzamelen zich bij de pagara. Na het afsteken van de pagara is er meestal een gezellig drankje met een hapje en wordt er geproost en gefeest op het nieuwe komende jaar.

Nieuwjaarsduik op Curacao

curacao nieuwjaarsduikGa het nieuwe jaar in met de Nederlandse traditie, "de nieuwjaars duik". In Nederland doe je dat ingevet tegen de kou op het Noordzeestrand. Nee, dan toch liever de nieuwjaarsduik op Curacao!  Zeker als je de koude Noordzee gewend bent, is een nieuwjaarsduik vanaf het strand bij Jan Thiel een aangename ervaring. Het nieuwe jaar is nog nooit zo goed begonnen! Hadden we je al verteld dat het zeewater op Curacao tijdens Oud-en-Nieuw nog steeds zo'n 25 graden is! ... En dan bedoel ik in Celcius hè :)

Regelmatig bekende artiesten

Je kunt het al bijna traditie noemen; veel bekende Nederlandse artiesten vieren hun Kerst ook op Curacao. Ik noem bijvoorbeeld Jan Smit, Gerard Joling, Nick & Simon, en vele anderen. En tja, als ze er toch zijn... natuurlijk geven ze gezellige optredens op diverse locaties zoals bij de Curacao Beach Boulevard, Hemmingway of Kokomo Beach. (Kijk in de K-pasa voor het programma). Dat ze hun vakantie "krijgen" in ruil voor een optreden, nemen we maar op de koop toe. Het is toch allemaal wel supergezellig op Curacao tijdens de kerstperiode.

Wist je dat...

  • "Bon Pasku" betekend "Vrolijk Kerstfeest".
  • "Bon Anja Nobo" betekend "Gelukkig Nieuwjaar".
  • De Kerstman het liefst op Curacao verblijft? Kijk het filmpje onderaan maar eens...
  • Reizen naar Curacao tijdens Kerst erg populair is, ... dus hogere prijzen voor hotel en vliegtickets.
  • Veel familie uit Nederland naar het eiland gaat tijdens de Kerstperiode.
  • Curacao je een onvergetelijk Kerst & Oud en Nieuw zal geven!

 

Curacao vakantie met Kerst? Check hier de aanbiedingen!

Tijdens de kerstperiode moet u rekenen op hoogseizoen prijzen. Het is verstandig om onderstaande aanbieders met elkaar te vergelijken. Elke aanbieder heeft zijn eigen 'hotels' en prijsafspraken met de hotels. Daarom kan ik niet zeggen wat voor u het goedkoopste zal zijn. Meestal heeft de Vakantiediscounter wel zeer interessante aanbiedingen omdat deze meerdere aanbieders met elkaar vergelijkt. Vergelijk zelf en boek uw mooiste kerstvakantie!

but-75x30-arke-logobut 75x30 vakantiediscounterbut-75x30-corendonbut-75x30-expediabut-75x30-traveltroefbut-75x30-krasbut-75x30-wtc


Heeft u uw favoriete reis uitgezocht? Reserveer dan ook gelijk uw huurauto. En voor nog meer gemak op Schiphol maakt u gebruik van de voordelige 'Valet-Parking'. U rijdt met uw eigen auto naar de vertrekhal, en een chauffeur brengt uw auto weg. En dat tegen een prijs die vaak goedkoper is dan zelf parkeren op P3.

Kerstmis uitgesteld!
De Kerstman is op Curacao ... en wil niet meer weg!

 

Kerstverlichting in Punda en Otrobanda 2015

Kerstverlichting in Punda en Willemstad (deel 2) 2015

 

En dan nog een groet van ons :-)

Kerst bon pasku