Header-main

Geannulleerd: vanaf Eindhoven naar Curaçao

Gepubliceerd: zondag 30 augustus 2015

dreamlinerTUI/Arke hebben helaas hun plannen moeten annuleren om vanaf airport Eindhoven naar Curacao te vliegen.

Arke dreamliner EindhovenDit is wel een grote tegenslag voor TUI omdat de concurrent Corendon door de plannen "Curacao vluchten vanaf Eindhoven" een samenwerkingsverband is aangegaan met AirBerlin. Om zo de concurrentie aan te kunnen gaan met TUI. Corendon kan nu dus wel nog steeds vluchten en reizen vanaf Düsseldorf aanbieden, terwijl TUI nu Eindhoven moet laten vallen, en alleen maar vanaf Schiphol kan vliegen.

Woont u in het zuiden des lands? Dan kunt u dus wel bij Corendon uw Curacao reis boeken vanaf luchthaven Düsseldorf.

Persbericht TUI/Arkefly:

Arkefly verplaatst Antillenvluchten vanaf Eindhoven Airport naar Schiphol

Arkefly heeft, na overleg met de overheid en Eindhoven Airport, moeten besluiten om de geplande vluchten naar de Antillen vanaf Eindhoven Airport te verplaatsen naar Schiphol. De airline breidt haar vluchten naar de Antillen vanaf Schiphol hiermee verder uit. Arkefly zou de eerste airline zijn die vanaf Eindhoven Airport intercontinentale vluchten zou uitvoeren naar de Antillen. Echter, de 100% veiligheidscontrole die gebruikelijk is voor vluchten van en naar Curaçao en Aruba kan door de overheid op dit moment niet gegarandeerd worden op Eindhoven Airport. De overheid heeft dan ook een wet in voorbereiding die er voor zorgt dat dergelijke vluchten straks alleen kunnen landen waar voldoende faciliteiten zijn. Op dit moment is dit uitsluitend luchthaven Schiphol.

Hans van de Velde, Managing Director Arkefly: "Wij vinden het bijzonder jammer dat wij niet met onze Antillen-operatie vanaf Eindhoven kunnen starten, mede omdat de verkoop tot dusverre uitstekend was. Echter, het is natuurlijk van groot belang dat er geen ongeoorloofde zaken (zoals drugs. red.) ons land in komen. We hebben ons laten overtuigen dat het in dat kader beter is om onze Antillenvluchten uitsluitend op Schiphol te laten landen. De overheid heeft benadrukt dat het ook andere maatschappijen niet zal worden toegestaan de route vanaf Eindhoven naar de Antillen uit te voeren. Anticiperend op nieuwe wetgeving, hebben wij daarom tot onze spijt moeten besluiten om onze voorgenomen operatie vanaf Eindhoven Airport niet aan te vangen. Natuurlijk vinden we vooral het ongemak dat deze beslissing  voor onze klanten met zich meebrengt zeer vervelend, met name voor reizigers die al een boeking hebben gemaakt met vertrek vanaf Eindhoven Airport. We zullen zo snel mogelijk contact opnemen met de betreffende klanten."