Header-main

Verbeteringen op Curacao (2012)

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2013

Onlangs was ik weer op Curacao, en het is telkens weer spannend wat de ontwikkelingen zijn op het eiland. Bouwprojecten die stil liggen aan de ene kant zoals op de Caracasbaai, en dan zie je een stuk verder dat er juist weer hard gewerkt wordt aan nieuwe resorts en appartementen. Zie bijvoorbeeld de bouw bij Jan Thiel of het in het oog springende bouwproject bij Mambo Beach waar een volledig nieuwe boulevard gebouwd wordt.

Tot mijn verheuging zag ik, dat de hobbel- en gatenweg bij Kaya Fraternan di Skérpenè juist een geweldige opknapbeurt heeft gehad. Een heerlijk glad asfalt wegdek richting het klooster. Mijn complimenten.

Ook een verbetering is er bij het begin van de Caracasbaai weg. De weg is nu in het midden voorzien van een tussenberm, en aan de zijkanten zijn palmen geplaatst.
De stoplichten bij het kruispunt Seru Loraweg zijn vervangen door een rotonde. En dat is dan weer wat minder goed verbeterd. De rotonde is tweebaans, de aansluitende wegen zijn enkelbaans. Maar omdat er niet goed nagedacht is over de verkeersstroom op de rotonde, zijn er heel veel 'bijna' botsingen. Er is een slechte wegbelijning en vaak moet men van de binnenkant van de rotonde ineens oversteken naar de buitenkant om de afslag te kunnen nemen. Dit had beter gemoeten. Nu is het vooral ... erg goed uitkijken!

Het is niet, zoals de media vaakt toont, alleen maar slecht. Er worden ook echt wel verbeteringen doorgevoerd. Zo zijn er, om maar een klein voorbeeld te noemen, in 2011 overal nieuwe, en eindelijk goed leesbare, toeristische bewegwijzeringen geplaatst op het hele eiland. Dat was dan ook wel een bittere noodzaak. Want voorheen kon je bijna nergens goed zien waar de toeristische attractie was.

Wat mij ook erg opvalt is, dat de auto's steeds nieuwer worden. Voorheen waren er veel barrels op de weg, die vaak zonder licht met flink rokende motoren over het eiland toerden. Gelukkig is dat nu veel minder. En men denkt nu ook al veel vaker aan een correcte verlichting 's nachts.

Dit zijn zo maar een paar kleine voorbeelden. Natuurlijk besef ik dat niet alles koek en ei is op het eiland qua onderhoud maar toch, een beetje positieve kijk op het eiland mag best.