Header-main

Nieuwe vestiging 'toeristenpolitie'

Gepubliceerd: donderdag 05 juni 2014

politurOm de veiligheid voor de toeristen te verbeteren, heeft Fundashon Politur Kὸrsou gisteren zijn tweede vestiging geopend in het World Trade Center (WTC). De eerste werd in december al geopend op de boulevard van Mambo Beach. Politur is een afkorting van "polis na turismo", politie voor toeristen.

De ‘toeristenpolitie’ is in het leven geroepen om de veiligheid in de toeristische sector te verbeteren. De politie agenten zijn voornamelijk gericht op de veiligheid van, en het omgaan met, toeristen. Ze patriouleren te voet, op fietsen, quads of motoren in de toeristische gebieden.

Het doel is om de veiligheid in de toeristische sector te verbeteren. Projectleider Humphrey Josefa meldt dat er op dit moment zestien agenten werkzaam zijn in beide vestigingen. Het is de bedoeling dat dit aantal eind dit jaar groeit naar 41 agenten, die extra training krijgen op het gebied van vreemde talen en omgang met toeristen. Als alles loopt volgens plan wordt er in de toekomst ook een vestiging geopend op Westpunt.